تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴

روند باثبات معاملات کالا و مواد اولیه تولید در بورس کالای ایران

روند باثبات معاملات کالا و مواد اولیه تولید در بورس کالای ایران

مدیر نظارت بر بازار بورس کالای ایران در گفت‌وگو با شبکه خبر اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه در مجموع ۷۳ میلیون تن انواع کالا در بورس کالا عرضه شد که با ۴۶ میلیون تن تقاضا مواجه و در نهایت ۳۴ میلیون تن انواع محصولات و مواد اولیه تولید بدون چالش و

مدیر نظارت بر بازار بورس کالای ایران در گفت‌وگو با شبکه خبر اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه در مجموع ۷۳ میلیون تن انواع کالا در بورس کالا عرضه شد که با ۴۶ میلیون تن تقاضا مواجه و در نهایت ۳۴ میلیون تن انواع محصولات و مواد اولیه تولید بدون چالش و نوسان خاصی در حوزه قیمت مورد معامله قرار گرفت.

به گزارش کالا خبر  صادق قویم با اشاره به روند معاملات گفت: در اغلب کالاهای اساسی و مواد اولیه که مستقیماً در زندگی مردم نقش دارند، بازار روند باثباتی را تجربه کرده و در این مدت چالشی در زمینه عرضه یا دسترسی مصرف‌کنندگان به کالاها مشاهده نشده است.

بازگشت آرامش به بازار سیمان

قویم درباره بازار سیمان توضیح داد: هر کالایی شرایط خاص خود را دارد و نمی‌توان برای همه بازارها نسخه واحدی پیچید. در صنعت سیمان، به دلیل کاهش ۹۰ درصدی تولید ناشی از قطعی برق در اواخر اردیبهشت و همزمانی آن با اوج‌گیری ساخت‌وسازها، تقاضای زیادی شکل گرفت و بازار با چالش مواجه شد.

وی ادامه داد: در این شرایط، انجمن سیمان و وزارت صمت بسیج شدند تا با تأمین برق توسط وزارت نیرو، چالش‌ها کاهش یابد و روند عرضه بهبود پیدا کند.

قویم با اشاره به آمار معاملات گفت: در هفته منتهی به ۹ خرداد، مجموع عرضه سیمان تیپ ۱ و ۲ در بورس کالا به ۸۵۰ هزار تن رسید که نسبت به میانگین تابستان گذشته ۱۴ درصد و نسبت به بهار سال قبل ۳۰ درصد کاهش داشت.

وی تصریح کرد: در حوزه تقاضا نیز از ظرفیت سامانه جامع تجارت استفاده شد که با ارتقای شفافیت و مقابله با احتکار، آرامش به بازار بازگشت و قیمت‌ها به وضعیت عادی برگشت.

  عرضه ۱،۶۰۰ تن پت بطری داخلی و وارداتی در بورس کالا

قویم گفت: پایان التهاب و بازگشت آرامش به بازار سیمان، تجربه‌ای ارزشمند و موفقی بود که بدون دخالت قیمتی و با ابزارهای تنظیم گری در حوزه عرضه و تقاضا محقق شد.

معاملات منظم هفتگی در بازار پتروشیمی

مدیر نظارت بر بازار بورس کالای ایران درباره بازار پتروشیمی گفت: تجربه بازار سیمان نشان داد که با ابزارهای تنظیم‌گری می‌توان بازار را به خوبی مدیریت کرد. در حوزه محصولات پلیمری نیز هر هفته به‌طور میانگین ۱۰۰ هزار تن محصول عرضه و حدود ۸۰ هزار تن معامله شد و روند قیمت‌ها بدون نوسان جدی ادامه یافت.

او افزود: در برخی محصولات حتی نسبت به ابتدای سال کاهش قیمت را شاهد بودیم و صنایع پایین‌دستی توانستند نیاز مواد اولیه خود را تأمین کنند؛ در مقابل صنایع بالادستی هم با فروش محصولات نقدینگی لازم برای تداوم تولید را به دست آوردند.

قویم راهکارهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت بازار پلیمرها را پایش مستمر تقاضا، واردات هدفمند و عرضه تلفیقی محصولات وارداتی و داخلی در بورس دانست و تأکید کرد: مدل عرضه تلفیقی در سال ۱۴۰۲ برای بازار پت بطری موفق عمل کرد و در بلندمدت باید توسعه صنایع بالادستی در دستور کار قرار گیرد.

معاملات پایدار زنجیره فولاد

وی درباره وضعیت زنجیره فولاد گفت: بازار فولاد در حال حاضر بدون چالش جدی در حال معامله است، اما ناترازی برق در حلقه‌های پایین‌دستی این زنجیره می‌تواند توان تولید شمش و محصولات بعدی را کاهش دهد.

قویم افزود: در برخی محصولات مانند آهن اسفنجی، انباشت محصول ممکن است چالش ایجاد کند. بر همین اساس با هماهنگی وزارت صمت تصمیماتی در حال پیگیری است تا صادرات این محصولات افزایش یابد و این تهدید به فرصت ارزآوری برای کشور تبدیل شود.

  گنگین با افزایش سرمایه ۲۵۰ درصدی ۱۰.۵۰۰ میلیارد ريالی می‌شود

تصمیم‌گیری عرضه خودرو با مراجع بالادستی است

مدیر نظارت بر بازار بورس کالا درباره عرضه خودرو گفت: بورس کالا در این موضوع تصمیم‌گیر نیست، اما زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم را فراهم کرده و در دوره عرضه خودروهای سواری، هم خودروسازان، هم مصرف‌کنندگان و هم دولت منتفع شدند.

وی اظهار کرد: بازگشت عرضه خودروهای سواری به بورس به تصمیم مراجع ذی‌ربط بستگی دارد. در حال حاضر عرضه خودروهای تجاری در بورس ادامه دارد و این خودروها با قیمتی مناسب‌تر از بازار به دست مشتریان می‌رسند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.