کد خبر : 3452
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ -

بادام ایرانی را بیشتر بشناسیم

بادام ایرانی را بیشتر بشناسیم

 م.سلیمانی خبر روزانه – بادام گونه ای از درختان بومی ایران و کشورهای اطراف است اما به طور گسترده در مناطق دیگر هم می روید. بادام یکی از انواع آجیل است که اغلب در مجالس مصرف می شود. بادام آجیل پر انرژی مفیدی است که اگر پوستی خوش طعم داشته باشد، شاداب تر می ماند

 م.سلیمانی

خبر روزانه – بادام گونه ای از درختان بومی ایران و کشورهای اطراف است اما به طور گسترده در مناطق دیگر هم می روید. بادام یکی از انواع آجیل است که اغلب در مجالس مصرف می شود. بادام آجیل پر انرژی مفیدی است که اگر پوستی خوش طعم داشته باشد، شاداب تر می ماند و طعم مطبوع تری خواهد داشت.

این نوع مغز عمدتاً در اکثر نقاط کشور کشت می شود. کشورهایی مانند اسپانیا و آمریکا بیشترین تولید بادام را در جهان دارند. در فهرست تولیدکنندگان بادام، ایران در رتبه پنجم قرار دارد.
انواع مختلفی از بادام وجود دارد. که دو دسته بادام سنگی و بادام کاغذی (پوست کاغذی) بیشترین تولید را دارند.
مغز بادام با شکستن پوست به دست می آید. بادام به صورت کامل یا پوست کنده برای خرید در دسترس است. بادام نیز از آجیل هایی است که در ایران به تولید انبوه می رسد و به سایر نقاط جهان صادر می شود. این میوه را می توان در هر جایی خریداری کرد.

خواص بادام ایرانی
طول میوه بادام ۳٫۵ تا ۶ سانتی متر است. از نظر گیاه شناسی، بادام یک آجیل نیست، بلکه یک شفت (میوه آلو) است. این میوه دارای پوشش خارجی و گوشتی مانند آلو و گیلاس است که در پوششی ناهموار، چرمی و خاکستری سبز به نام بدنه قرار می گیرد. داخل بدنه یک پوسته مشبک، سفت و چوبی است. در داخل پوسته دانه های خوراکی وجود دارد که به آن مغز بادام می گویند. به طور کلی در  فقط یک دانه وجود دارد، اما گاهی اوقات دو دانه نیز بوجود  می آید. وقتی میوه می رسد، پوست آن ترک می خورد و از پوست سخت جدا می شود. سپس میوه از درخت به زمین می افتد.

فواید بادام ایرانی
کاهش دهنده کلسترول: بادام غنی ترین منبع چربی های تک غیراشباع در میان آجیل های شناخته شده است. بیش از ۶۰ درصد چربی موجود در بادام، چربی غیراشباع است. مطالعات متعددی اثر کاهش کلسترول غذاهای غنی از چربی های تک غیراشباع را تایید می کند. یک مطالعه در سال ۲۰۰۵ که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد نشان داد که خوردن بادام به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب می تواند به طور موثر کلسترول (LDL) را به عنوان استاتین های نسل اول کاهش دهد.

کاهش قند خون: مصرف بادام می تواند انتخاب خوبی برای بیماران مبتلا به قند خون بالا باشد. کسانی که به دنبال راهی برای کاهش سطح قند خون خود هستند. یافته های تحقیقاتی که در مجله متابولیسم منتشر شد نشان می دهد که خوردن بادام همراه با نان سفید جهش قند خون را تنظیم می کند و به طور موثر شاخص گلیسمی غذا را کاهش می دهد.

توانایی آنتی اکسیدانی برای سلامت قلب: بادام یکی از غنی ترین منابع آلفا توکوفرول است. آلفا توکوفرول نوعی ویتامین E است که به راحتی توسط بدن جذب می شود. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول ها در برابر اثرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت می کند و سیستم ایمنی را تقویت می کند. از سلامت قلب و عروق حمایت می کند و به بدن کمک می کند تا گلبول های قرمز خون جدید بسازد.

کنترل وزن: بر اساس مطالعه ای که در مجله بین المللی چاقی و اختلالات متابولیک مرتبط منتشر شده است، بادام که حاوی چربی های تک غیراشباع است، پیچیده تر از رژیم کربوهیدراتی است و به کاهش وزن کمک می کند. برخلاف تصور بسیاری از مردم، خوردن بادام خطر افزایش وزن را کاهش می دهد. یک مطالعه طولانی مدت نشان داده است افرادی که حداقل دو بار در هفته بادام می خورند. ۳۱ درصد از کسانی که آجیل نمی خورند کمتر دچار اضافه وزن می شوند.

رطوبت بادام
برای بادام خام: ۵-۷٪
برای بادام بوداده و شور: ۲ تا ۳ درصد

تولیدکنندگان بادام معمولاً از دو روش برای پوست کندن بادام استفاده می کنند:

اپراتور یا منبع انسانی (با استفاده از ابزار مناسب)
ماشین آلات یا مکانیکی

بادام از نظر مواد معدنی، مواد مغذی، کلسیم و منیزیم بسیار غنی است، اما توجه داشته باشید که به دلیل عوامل زیادی نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

بافت چرب بادام و تاخیر در هضم

مقدار کمی اسید سیان هیدریک وجود دارد. بنابراین مصرف منظم بادام (هر روز ۱۰ عدد) مناسب خواهد بود.

اسید سیان هیدریک که طعم تلخی دارد کاربردهای درمانی زیادی دارد. و همچنین روغن بادام برای درمان ریزش مو بسیار کاربردی است. این روغن معمولا به عنوان اسانس در لوازم آرایشی، شامپو، صابون و خوشبو کننده ها استفاده می شود

بادام شیرین را می توان به عنوان میان وعده مصرف کرد یا می توان آن را با سایر مغزها مخلوط کرد. بادام شیرین در ترکیب با سایر غذاها در تولید عرق، کیک، دسر، پیش غذا کاربرد فراوانی دارد. همچنین برای تزیین برخی غذاها و دسرها کاربرد دارد.

ماندگاری
بادام را می توان به مدت ۸ سال پس از زمان برداشت در پوسته چوبی خود نگهداری کرد و مغز بادام را به مدت ۱۲ ماه در دمای اتاق نگهداری کرد. برای جلوگیری از فساد و آفات، بادام معمولاً بلانچ می شود

صادرات بادام ایران
ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان بادام در جهان است. رایج ترین نوع بادام ایرانی که به دنیا صادر می شود بادام مامایی است. بادام مامایی از ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله قطر، امارات، کویت و عمان صادر می شود. روسیه همچنین مقصد خوبی برای صادرات مغز بادام و مغز پسته است.

درصد زیادی از بادام مامایی ایران به هند صادر می شود. برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان متقاضی خرید مغز بادام از ایران هستند.

بهترین نوع بادام مامایی برای صادرات در نظر گرفته می شود. شرکت های تجاری نیز سعی می کنند بهترین بسته بندی بادام را تهیه کنند.

 

 م.سلیمانی

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.