تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ آذر ۱۴۰۴

کرمانشاه؛ در مسیر قطب پتروشیمی با رشد ۸۳ درصدی صادرات

کرمانشاه؛ در مسیر قطب پتروشیمی با رشد ۸۳ درصدی صادرات

استاندار کرمانشاه، دکتر منوچهر حبیبی در بازدید از پتروشیمی کرمانشاه، با اشاره به سه پتروشیمی فعال و سه پروژه در حال اجرا، اعلام کرد که استان به زودی به یکی از قطب‌های مهم پتروشیمی کشور تبدیل خواهد شد. وی تأکید کرد که اجرای سند نفت، گاز و پتروشیمی استان می‌تواند تا ۲۰ درصد به تولید ناخالص داخلی کرمانشاه بیفزاید و رشد اقتصادی قابل توجهی ایجاد کند.

خبر روزانه – استاندار کرمانشاه دکتر منوچهر حبیبی، با اشاره به سه پتروشیمی فعال و سه پروژه در حال اجرا، اعلام کرد که استان به زودی به یکی از قطب‌های مهم پتروشیمی کشور تبدیل خواهد شد. وی تأکید کرد که اجرای سند نفت، گاز و پتروشیمی استان می‌تواند تا ۲۰ درصد به تولید ناخالص داخلی کرمانشاه بیفزاید و رشد اقتصادی قابل توجهی ایجاد کند.

عملکرد پتروشیمی کرمانشاه در تولید و صادرات
در جریان بازدید اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس و معاونان وزارت صمت از مجتمع پتروشیمی کرمانشاه، سرپرست این مجموعه، علی کیانی، عملکرد مجتمع را تشریح کرد. وی گفت: پتروشیمی کرمانشاه با تولید سالانه ۳۹۶ هزار تن آمونیاک و ۶۶۰ هزار تن اوره، سهمی ۸ درصدی از تولید کشور دارد و با بهره‌برداری از فاز دوم، رتبه آن به سوم ارتقا خواهد یافت. همچنین صادرات این مجتمع به کشورهای ترکیه، آفریقای جنوبی، عمان، عراق، کویت و ارمنستان ادامه دارد و تاکنون ۹۷ میلیون دلار درآمد ارزی ثبت شده است.

چالش‌ها و نیازهای توسعه‌ای
کیانی مهم‌ترین چالش پتروشیمی کرمانشاه را قطع گاز در سال‌های اخیر دانست که موجب زیان‌های میلیون دلاری شد. وی خواستار اصلاح و تمدید ثبت سفارش‌ها، تخصیص ارز تجهیزات و تکمیل حمایت‌های بانکی برای بهره‌برداری به موقع فاز دوم شد. معاون صنایع عمومی وزارت صمت نیز اعلام کرد که پتروشیمی کرمانشاه در شرایط کاهش تولید صنعت پتروشیمی کشور توانسته رشد ۹ درصدی تولید و افزایش ۸۳ درصدی صادرات را ثبت کند.

حمایت مجلس و وزارتخانه‌ها برای توسعه پتروشیمی
رضا علیزاده، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، پتروشیمی را یکی از مزیت‌های مهم کشور دانست و تأکید کرد: «این صنعت هنوز جایگاه واقعی خود را در اقتصاد ملی نیافته و نیازمند حمایت ویژه است.» وی همچنین به اهمیت اولویت‌بندی گاز برای واحدهای تولیدی با ارزش افزوده بالا اشاره کرد و بر رفع موانع مالی و تأمین منابع فاز دوم تأکید کرد.

  «کرماشا» آثار قیمت جدید گاز را اعلام خواهد کرد

چشم‌انداز کرمانشاه در حوزه پتروشیمی
استاندار کرمانشاه با یادآوری ظرفیت‌های صنعتی استان، گفت: کرمانشاه با جمعیت دو میلیون نفر و اشتغال عمدتاً در بخش خدمات و کشاورزی، نیازمند تقویت سهم صنعت است. تکمیل شش پروژه پتروشیمی شامل کرمانشاه، بیستون، پلیمر و فاز دوم پتروشیمی کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب و سنقر، می‌تواند استان را به قطب سوم پتروشیمی کشور تبدیل کند و تحولی جدی در اقتصاد منطقه ایجاد نماید.

 

سلیمانی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.