تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۹

صفر تا صد طرح توسعه میدان نفتی آزادگان/ تامین مالی ۷ میلیارد دلاری بدون برجام

صفر تا صد طرح توسعه میدان نفتی آزادگان/ تامین مالی ۷ میلیارد دلاری بدون برجام

خبر روزانه – برجام بر خلاف ادعای دولت قبل، منجر به جذب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفتی ایران نشد اما در دولت سیزدهم برای نخستین بار بدون برجام با سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری بانک‌ها و با سهامداری ۱۲ شرکت ایرانی توسعه میدان آزادگان انجام می‌شود. صفر تا صد طرح توسعه میدان نفتی آزادگان/ تامین مالی ۷

خبر روزانه – برجام بر خلاف ادعای دولت قبل، منجر به جذب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفتی ایران نشد اما در دولت سیزدهم برای نخستین بار بدون برجام با سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری بانک‌ها و با سهامداری ۱۲ شرکت ایرانی توسعه میدان آزادگان انجام می‌شود.
صفر تا صد طرح توسعه میدان نفتی آزادگان/ تامین مالی ۷ میلیارد دلاری بدون برجام

میدان نفتی مشترک آزادگان، جزو ۱۰ میدان بزرگ دنیاست که پیش از این، توسعه فاز اول آن در قالب دو بخش آزادگان شمالی و آزادگان جنوبی در دستور کار قرار گرفته بود.

در فاز دوم توسعه میدان آزادگان به میزان ۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد شد که ۸۰ درصد منابع آن توسط بانک‌ها و ۲۰ درصد منابع توسط شرکت‌های اکتشاف و تولید تامین مالی می‌شود؛ البته امکان تامین مالی ۲۰ درصد از سهم ۸۰ درصدی بانک‌ها توسط سازوکار بورس و با جذب سرمایه از مردم نیز تعبیه شده است.

در این طرح، ۴۲۰ حلقه چاه تولیدی و تزریقی حفاری می‌شود و در اوج کار تعداد ۴۰ دستگاه دکل حفاری مورداستفاده قرار می‌گیرد.

نفت درجای میدان نفتی آزادگان ۳۲ میلیارد بشکه بوده و طبق این طرح عدد تولید به ۵۷۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.

مدت زمان اجرای طرح توسعه میدان آزادگان ۷ سال است و طول کل قرارداد شامل توسعه و بهره‌برداری ۲۰ سال در نظر گرفته شده است.

برای اجرای این طرح، شرکت اکتشاف و تولید آزادگان تاسیس می‌شود که سهامدار آن، ۱۲ شرکت ایرانی شامل ۶ بانک ملت، تجارت، ملی، پارسیان، پاسارگاد و شهر و ۶ شرکت اکتشاف و تولید قرارگاه خاتم‌الانبیا، توسعه صنعت نفت پرشیا، انرژی گستر سینا، مپنا و اویک هستند.

  انسان، دانش و سازمان سه رکن اصلی توسعه

از سال دوم پس از آغاز کار، بازگشت سرمایه از طرح توسعه آزادگان آغاز می‌شود که سهامداران می‌توانند بخشی از منابع موردنیاز در ادامه کار را از این طریق تامین کنند.

این نخستین بار در تاریخ صنعت نفت است که بانک‌های ایرانی به جای اعطای وام و تسهیلات به صورت مستقیم در پروژه‌های نفتی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.