کد خبر : 4852
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ آذر ۱۴۰۱ - ۸:۰۹

سرکه سیب فراتر از سلامتی

سرکه سیب فراتر از سلامتی

فواید متعدد سرکه سیب برای سلامت از درمان آکنه گرفته تا از بین بردن شوره سر و درمان آفتاب سوختگی و کاهش قند خون تایید شده‌ است

خبر روزانه – فواید متعدد سرکه سیب برای سلامت از درمان آکنه گرفته تا از بین بردن شوره سر و درمان آفتاب سوختگی و کاهش قند خون تایید شده‌ است. همچنین افزودن یک قاشق سرکه سیب به یک سوم فنجان آب و شستشوی دهان با این ترکیب برای مدت زمان ۲۰ ثانیه به برطرف کردن بوی بد دهان کمک می‌کند.
هزاران سال است که از سرکه سیب به عنوان یک داروی مقوی برای سلامتی استفاده می شود. با وجودی که سرکه سیب اخیرا بسیار محبوب شده است اما از خاصیت های سرکه سیب از قرن های پیش مورد استفاده قرار می گرفته است. پژوهش ها نشان داده اند که سرکه سیب قند خون را کنترل می کند، باعث کاهش وزن می شود و حتی باعث بهبود آکنه و جای زخم یا سوختگی هم بهبود می بخشد.

به گزارش خبر روزانه – این در حالی است که سرکه سیب در واقع یک ماده سازنده قوی است که به خاطر داشتن خواص دارویی اش قرن‌ ها مورد احترام بوده‌ و تحقیقات نشان می ‌دهد که سرکه سیب می تواند به افزایش سوخت و ساز بدن کمک کند و پس از آن، چربی سوزی را افزایش داده تا کاهش وزن پایدار را ترویج نماید.
اما اضافه کردن سرکه سیب به رژیم غذایی برای کاهش وزن موثر است؟ این مقاله به بررسی تحقیقات انجام شده درباره سرکه سیب و کاهش وزن پرداخته است.

 

سرکه سیب چیست؟

سرکه سیب از طریق تخمیر دو مرحله ای تهیه می‌ شود.

ابتدا سیب ها را برش زده یا له می کنند. سپس سیب ها را با مخمر ترکیب کرده تا قند آن به الکل تبدیل شود. در مرحله بعد باکتری های اضافه شده به فرایند تخمیر، الکل را به استیک اسید تبدیل می کنند.

تولید سرکه سیب سنتی چیزی حدود یک ماه زمان می برد. اما متاسفانه سرکه سیب های تهیه شده توسط کارخانه ها فرایند تولید را سرعت بخشیده و تنها در طی یک روز سرکه سیب را تهیه می کنند. استیک اسید ترکیب فعال اصلی سرکه سیب است. همچنین استیک اسید با نام اتانوئیک اسید نیز شناخته می شود که یک ترکیب ارگانیک به همراه مزه ترش و بوی تند است.

چیزی حدود ۵ تا ۶ درصد سرکه سیب حاوی استیک اسید است. علاوه بر این سرکه سیب حاوی آب و مقدار کمی از دیگر اسیدها مانند مالیک اسید می باشد.

ی قاشق غذا خوری (۱۵ میلی لیتر) از سرکه سیب حاوی ۳ کالری و تقریباً بدون کربوهیدرات می باشد.

استیک اسید فواید مختلفی برای چربی سوزی دارد

استیک اسید یک اسید چرب با زنجیره کوتاه می باشد که در استات و هیدروژن بدن شما حل می شود. برخی مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهد که استیک اسید موجود در سرکه سیب به چند روش مقدار کاهش وزن را بالا می برد:

پایین آوردن سطح قند خون: در آزمایش انجام شده بر روی موش ها مشخص گردید که استیک اسید باعث توانایی کبد برای جذب قند از کبد و عضلات را افزایش می دهد.

کاهش سطح انسولین: در پژوهش انجام شده بر روی موش ها محققان دریافتند که استیک اسید نسبت انسولین به گلوکاگون را کاهش می دهد. با پایین آمدن نسبت گفته شده چربی سوزی رخ می دهد.

بهبود متابولیسم: در پژوهش انجام شده بر روی موش ها استیک اسید استفاده شد. در پایان مشخص گردید که آنزیم AMPK افزایش پیدا کرده است. AMPK باعث چربی سوزی، کاهش چربی و قند ساخته شده در کبد می شود.

کاهش ذخایر چربی: محققان توانستند از موش های چاق و دیابتی با استیک اسید یا استات در برابر افزایش وزن مراقبت کنند. همچنین استیک اسید باعث افزایش بیان ژن هایی می شود که ذخایر چربی شکمی و کبدی را کاهش می دهد.

چربی سوزی: در یک پژوهش به موش هایی که رژیم با چربی بالا داشتند استیک اسید داده شد. مشخص گردید ژن های مسئول برای چربی سوزی در موش ها به طور قابل ملاحظه‌ ای افزایش پیدا کرده بود. در نتیجه چربی های ساخته شده توسط بدن کاهش یافت.

کاهش اشتها: یک تحقیق نشان می دهد که استات مرکز کنترل کننده اشتها در مغز را سرکوب می کند. با سرکوب اشتها شما کالری کمتری دریافت خواهید کرد.

با وجودی که نتایج به دست آمده در مطالعات بر روی حیوانات امیدوار کننده به نظر می‌ رسد اما باید پژوهش های بیشتری نیز در انسان ها صورت گیرد.

افزایش احساس سیری و کاهش کالری دریافتی با سرکه سیب

سرکه سیب به شما کمک می کند تا احساس سیری بیشتری داشته باشید. نتیجه احساس سیری بیشتر دریافت کالری کمتر است.

در پژوهش کوچک انجام شده ۱۱ فرد سرکه سیب را به همراه وعده غذایی با کربوهیدرات بالا دریافت کردند. نتایج نشان داد که واکنش قند خون آنها تا یک ساعت بعد از وعده غذایی تا ۵۵ درصد پایین آمده بود. همچنین افراد حاضر در مطالعه در باقی مانده روز ۲۰۰ تا ۲۷۵ کالری کمتر مصرف کردند.

علاوه بر اثر کاهش اشتهای سرکه سیب، مشخص شده است که این ماده سرعت خالی شدن معده را کاهش می دهد. در یک مطالعه کوچک دیگر مشخص شد که مصرف سرکه سیب به همراه وعده حاوی نشاسته به طور قابل ملاحظه ای سرعت خالی شدن معده را کاهش می دهد. کم شدن سرعت تخلیه معده منجر به افزایش احساس سیری، پایین آمدن قند خون و همچنین سطح انسولین می گردد.

با این وجود برخی افراد شرایطی دارند که ممکن است استفاده از سرکه سیب برای آنها اثرات منفی به دنبال داشته باشد. گاستوپارسیس یا تاخیر در خالی شدن معده یکی از عوارض رایج دیابت نوع یک است. زمان بندی انسولین با غذای دریافتی برای این افراد مسئله ساز می شود زیرا که پیش بینی مقدار زمان بالا رفتن قند خون بعد از وعده غذایی کار سختی است.

از آنجایی که سرکه سیب باعث طولانی شدن ماندن غذا در معده می شود استفاده کردن از این ماده در وعده غذایی باعث بدتر شدن شرایط افراد دیابتی خواهد شد.

سرکه سیب برای چربی سوزی و کاهش وزن

نتایج به دست آمده از یک مطالعه بر روی انسان ها نشان می دهد که سرکه سیب اثرات شگفت انگیزی بر وزن و چربی بدن دارد.

پژوهش ۱۲ هفته ای بر روی ۱۴۴ چاق بزرگسال ژاپنی انجام شد که روزانه ۱ قاشق غذا خوری از سرکه سیب، ۲ قاشق غذا خوری سرکه سیب یا نوشیدنی دارونما دریافت کرده بودند. همچنین به این افراد گفته شد که مصرف الکل خود را محدود کنند اما مثل روال سابق رژیم غذایی و فعالیت خود را ادامه دهند.

افرادی که روزانه ۱ قاشق غذا خوری سرکه سیب استفاده کرده بودند به طور میانگین نتایج زیر را به دست آوردند:

کاهش وزن: ۱.۲ کیلوگرم

کاهش درصد چربی بدن: ۰.۷ درصد

کاهش سایز دور شکم: ۱.۴ سانتی متر

کاهش تری گلیسیرید: ۲۶ درصد

تغییرات افرادی که روزانه دو قاشق غذا خوری سرکه سیب خورده بودند به صورت زیر است:

کاهش وزن: ۱.۷ کیلوگرم

کاهش درصد چربی بدن: ۰.۹ درصد

کاهش سایز دور شکم: ۱.۹ درصد

کاهش تری گلیسیرید: ۲۶ درصد

همچنین گروه نوشیدنی دارونما ۰.۴ کیلوگرم وزن اضافه کرد و مقدار کمی هم به سایز دور شکم آنها افزوده شد. بر طبق این مطالعه‌ انجام شده اضافه کردن ۱ یا ۲ قاشق غذا خوری از سرکه سیب به رژیم غذایی به کاهش وزن کمک می کند. همچنین درصد چربی بدنی و چربی های شکمی شما کاهش پیدا کرده و تری گلیسیرید خون پایین می آید.

این تنها یکی از معدود مطالعاتی بود که اثرات سرکه سیب برای لاغری در انسان ها را مورد بررسی قرار داده بود. با وجودی که مطالعه انجام شده در سطح بزرگی انجام شده بود و نتایج امیدوار کننده بودند اما مطالعات بیشتری برای یک نتیجه گیری کامل مورد نیاز است.

در یک پژوهش انجام شده به موش ها رژیم پرچرب و کالری بالا داده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که سرکه سیب کمک می کند تا جذب چربی ۱۰ درصد کاهش یابد.

چگونه سرکه سیب را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

روش های زیادی برای اضافه کردن سرکه سیب در رژیم غذایی وجود ندارد. یک روش ساده استفاده از سرکه سیب به همراه روغن زیتون در سالاد است. به خصوص هنگامی که با سبزیجات برگ سبز، گوجه فرنگی و خیار همراه شود طعم فوق العاده ای پیدا می‌ کند.

همچنین می توان از سرکه سیب در تهیه ترشی ها استفاده کنید یا به سادگی آن را داخل آب بریزید و بنوشید. به منظور کاهش وزن و لاغری روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری از سرکه سیب را داخل آب بریزید و میل کنید. بهتر است که مقدار سرکه سیب مصرفی خود را به ۲ تا ۳ قسمت تقسیم کرده و در کل روز بنوشید. همچنین بهترین زمان مصرف سرکه سیب قبل از وعده غذایی است.

مصرف بیشتر از ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری از سرکه سیب در روز توصیه نمی شود زیرا که مصرف بالاتر آسیب زننده خواهد بود. همچنین برای شروع بهترین کار مصرف یک قاشق چای خوری در روز است تا متوجه سازگاری با آن شوید.

در هر بار مصرف بیشتر از یک قاشق غذا خوری استفاده نکنید زیرا که ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع شود. بسیار مهم است که سرکه سیب را با آب مخلوط کنید زیرا کسی آسیب به رقیق نشده دهان و مری شما را می سوزاند.

در ادامه از راهنمایی های امیرحسین رحمانپور کارشناس امور تغذیه و  فیزیولوژیست نسبت به فایده های مصرف سرکه سیب اشاره مکنیم تا با این نوشیدنی شگفت انگیز بیشتر آشنا شوید.

فایده های سرکه سیب

۱. اسید استیک بالا با اثر قدرتمند بیولوژیکی

سرکه سیب ارگانیک و تصفیه نشده حاوی پروتئین، آنزیم ها و باکتری های مفید می باشد که از آنها با نام مادر یاد می کنند و این محصول به دست آمده ظاهری کدر و غیر شفاف دارد.

برخی افراد باور دارند که سرکه سیب مادر مسئول بیشتر فواید سلامتی سرکه سیب است اما در حال حاضر مصرف این نوشیدنی در پژوهش های صورت گرفته تایید نشده است.

در هر قاشق غذا خوری سرکه سیب تنها ۳ کالری وجود دارد که عدد بسیار پایینی می باشد. این سرکه حاوی مقدار زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی نیست اما حاوی مقدار پایینی از پتاسیم است. همچنین سرکه سیب با کیفیت حاوی برخی آمینو اسیدها و آنتی اکسیدان ها می باشد.

۲. کشتن باکتری های مضر

سرکه سیب به کشتن پانتوژن ها از جمله باکتری ها کمک می کند.

از سرکه سیب به طور سنتی برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن، درمان قارچ ناخن ها، شپش، زگیل و عفونت چشمی مورد استفاده قرار می‌ گرفته است. بقراط پدر علم پزشکی مدرن حدود ۲۰۰۰ سال پیش از سرکه سیب برای تمیز کردن زخم ها استفاده می کرده است.

همچنین از سرکه سیب به عنوان یک ماده نگه دارنده غذا برای پیشگیری از فاسد شدن استفاده می‌ شده و مطالعات نشان می دهند که سرکه سیب از رشد باکتری هایی مانند E. coli در غذا پیشگیری کرده و آنها را از بین می برد.

اگر به دنبال یک روش طبیعی برای محافظت از غذای خود هستید پس سرکه سیب می تواند بسیار کاربردی باشد. همچنین گزارش‌ ها حاکی از آن است که در زمان های قدیم از سرکه سیب رقیق شده برای درمان آکنه استفاده می شده اما تحقیقات قدرتمندی برای تأیید این مسئله وجود ندارد.

۳. پایین آوردن قند خون و مبارزه با دیابت

می‌ توان گفت که تا به امروز سرکه سیب موفق ترین دارو برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ می باشد. سطح بالای قند خون باعث تشخیص دیابت نوع ۲ می شود که دلیل آن می ‌تواند به خاطر مقاومت انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین باشد.

حتی با این وجود سطح بالای قند خون می تواند باعث ایجاد مشکلات برای افرادی شود که دیابت ندارند. محققان باور دارند که قند خون بالا یکی از دلایل اصلی پا به سن گذاشتن و انواع بیماری های مزمن است.

تقریباً همه افراد می دانند که با حفظ سطح قند خون خود در محدوده نرمال می توانند از فواید آن بهره ببرند. موثرترین و سالم ترین روش برای حفظ سطح قند خون نرمال دوری از کربوهیدرات‌ ها و قندهای تصفیه شده است اما سرکه سیب هم اثرات قدرتمندی به همراه دارد.

مطالعات نشان می دهند که سرکه سیب فواید بی شماری برای سطح قند خون و انسولین به دنبال دارد:

سرکه سیب باعث بهبود ۱۹ تا ۳۴ درصدی حساسیت انسولین در طی مصرف یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا و همچنین پایین آوردن قند خون و واکنش انسولین می شود.

کاهش قند خون تا ۳۴ درصد بعد از خوردن ۵۰ گرم نان سفید.

مصرف ۲ قاشق غذا خوری از سرکه سیب قبل از خوابیدن باعث کاهش قند خون ناشتا در صبح تا ۴ درصد می گردد.

بسیاری از دیگر مطالعات انجام شده بر روی انسان ها نشان می دهد که سرکه سیب باعث بهبود عملکرد انسولین و پایین آمدن سطح قند خون بعد از وعده غذایی می شود.

به همین دلیل سرکه سیب برای افراد دیابتی، پیش دیابتی و افرادی که می‌ خواهند سطح قند خون خود را بنا به دیگر دلایل پایین نگه دارند بسیار مفید است. اگر در حال حاضر از داروهای پایین آورنده قند خون استفاده می‌ کنید از قبل از استفاده یا افزایش مقدار سرکه سیب دریافتی با پزشک خود مشورت کنید.

۴. کمک به کاهش وزن و کاهش چربی های شکم و پهلو

همچنین به طور شگفت انگیزی مطالعات نشان می دهند که سرکه سیب به کاهش وزن شما کمک می کند. چندین مطالعه انجام شده بر روی انسان ها مشخص کرد که سر که سیب باعث افزایش سیری، کمک به دریافت کالری کمتر و کاهش وزن می شود.

به عنوان مثال اگر افراد به همراه وعده غذایی با کربوهیدرات بالا سرکه سیب میل کنند احساس سیری آنها افزایش پیدا کرده و در ادامه روز ۲۰۰ تا ۲۷۵ کالری کمتري دریافت می‌ کنند.

مطالعه انجام شده بر روی ۱۷۵ فرد چاق نشان داد که مصرف روزانه سرکه سیب منجر به کاهش چربی شکمی و پایین آمدن وزن می شود.

۱ قاشق غذا خوری (۱۵ میلی لیتر): باعث کاهش وزن ۲.۶ پوند یا ۱.۲ کیلوگرمی می شود.

۲ قاشق غذا خوری ( ۳۰ میلی لیتر): باعث کاهش وزن ۳.۷ پوندی ای ۱.۷ کیلوگرمی می شود.

با این وجود در خاطر داشته باشید که مطالعات به مدت ۳ ماه انجام شدند بنابراین بنابراین به نظر می رسد که تاثیر متعادلی بر وزن بدن شما خواهد داشت. برای اینکه شما بتوانید نتایج بهتری کسب کنید باید رژیم و سبک زندگی خود را هم تغییر دهید تا بتوانید کاهش وزن مناسب و حتی چشمگیری داشته باشید.

در مجموع به نظر می‌ رسد که سرکه سیب برای اهداف کاهش وزن مفید بوده و اصلی ترین دلیل آن افزایش احساس سیری و پایین آوردن سطح قند خون و انسولین است.

۵. پایین آوردن کلسترول و بهبود سلامت قلب

در حال حاضر بیماری های قلبی یکی از رایج‌ ترین دلایل مرگ زودرس هستند.

مطالعات نشان می دهند که چندین فاکتور بیولوژیکی با کاهش یا افزایش خطر بیماری‌ های قلبی مرتبط می باشد. چندین مورد از این فاکتورهای مربوط به بیماری قلبی را می توان به وسیله مصرف سرکه سیب بهبود بخشید. اما لازم به ذکر است که بسیاری از مطالعات بر روی موش ها صورت گرفته است.

مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهند که سرکه سیب باعث پایین آمدن سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون و همچنین دیگر فاکتورهای بیماری های قلبی می شود.

همچنین برخی مطالعات نشان می‌ دهد که سرکه سیب باعث کاهش فشار خون در موش ها می شود که این مسئله نیز از دلایل اصلی ابتلا به بیماری‌ های قلبی و مشکلات کلیوی می باشد.

تنها مطالعه مشاهده ای انجام شده که شواهد آن در دسترس ما قرار دارد توسط دانشگاه هاروارد انجام شده و مشخص گردید خانم‌ هایی که سالاد خود را به همراه سرکه سیب میل می‌ کنند خطر بیماری‌ های قلبی در آنها کاهش می یابد.

همانطور که در بالا گفته شد مطالعات انجام شده بر روی انسان ها نشان می دهد که سرکه سیب باعث پایین آمدن قند خون، بهبود حساسیت انسولین و کمک به مبارزه با دیابت می شود. همچنین فاکتورهای گفته شده منجر به کاهش خطر بیماری‌ های قلبی خواهند شد.

۶. اثر محافظتی در برابر سرطان ها

سرطان بیماری ترسناکی می باشد که به خاطر رشد کنترل نشده سلول ها رخ می دهد. در سطح اینترنت به طور گسترده ای از اثرات ضد سرطانی سرکه سیب گفته شده است. در حقیقت مطالعات بی شماری نشان می دهند که سرکه سیب سلول های سرطانی را کشته و باعث کوچک شدن تومورها می شود.

با این وجود تمام مطالعات انجام شده در این زمینه به صورت ایزوله بر روی سلول ها و در محیط آزمایشگاهی انجام شده یا بر روی موش ها صورت گرفته است که این مسئله باعث ثابت شدن این اثرات بر روی انسان ها نمی شود. پس به خاطر داشته باشید که باید تحقیقات بیشتری در این زمینه و بر روی انسان ها صورت گیرد.

اما با این حال برخی مطالعات مشاهده ای انجام شده بر روی انسان ها نشان می دهد که مصرف سرکه سیب در چین با کاهش سرطان مری رو به رو بوده اما در صربستان منجر به افزایش سرطان مثانه شده است.

اینکه سرکه سیب به پیشگیری از سرطان ها کمک کند امکان پذیر است اما باید تحقیقات بیشتری قبل از هرگونه توصیه انجام بپذیرد.

 

م. سلیمانی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.